Cviklovo-ryžové burgre

beetroot and brown rice burgersNa 6 kusov:

3 stredne veľké cvikly, očistené, konce odrezané

4 polievkové lyžice olivového oleja

1 červená cibuľa, narezaná na kocky

1/2 čajovej lyžičky soli

1 polievková lyžica červeného vínneho octu

225 g uvarenej čiernej alebo červenej fazule

65 g uvarenej hnedej ryže

2 polievkové lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate

čerstvo mleté čierne korenie

Cviklu nastrúhame na strúhadle s veľkými dierkami.

Vo veľkom hrnci s pokrievkou zohrejeme 2 polievkové lyžice oleja na strednej teplote. Pridáme cibuľu a opekáme do mäkka a sklovita, asi 6 až 8 minút. Pridáme cviklu a soľ a premiešame. Zakryjeme a varíme 10 až 12 minút, kým bude cvikla úplne mäkká. Pridáme ocot, zamiešame a drevenou vareškou oškrabeme pripálené kúsky. Necháme vychladnúť.

Vo veľkej miske lisom na zemiaky alebo vidličkou roztlačíme fazuľu. Vmiešame cviklovú zmes, ryžu, petržlenovú vňať a čierne korenie. Dochutíme. Vytvarujeme 6 fašírok, asi 1 cm hrubých.

V hrnci zohrejeme zvyšné 2 polievkové lyžice oleja na vysokej teplote. Vložíme fašírky a 1 minútu ich opekáme. Teplotu znížime na strednú a opekáme 2 až 3 minúty. Fašírky opatrne otočíme a opekáme dohneda, 4 až 5 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s