Francúzske toasty piña colada s kandizovanými makadamovými orechmi

pina colada french toastsPre 4 osoby:

Na rumový sirup:

1 šálka (192 g) trstinového cukru Sucanat

1/4 šálky (60 ml) tmavého rumu

1/3 šálky (80 ml) vody

1/2 čajovej lyžičky mletej škorice

Na kandizované makadamové orechy:

1/4 šálky (48 g) Sucanat cukru

2 polievkové lyžice (30 ml) vody

1 šálka (132 g) makadamových orechov

štipka jemnej morskej soli

Na francúzske toasty:

1/2 šálky (63 g) múky

2 polievkové lyžice (24 g) Sucanat cukru

1/2 čajovej lyžičky mletej škorice

štipka jemnej morskej soli

1 šálka (235 ml) kokosového mlieka

1 francúzska bageta, trochu odstáta, narezaná na 2,5 cm hrubé plátky

rastlinné maslo na vyprážanie

Na podávanie:

čerstvý ananás

Sirup:

Všetky prísady zmiešame v hrnci. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme, kým sa cukor rozpustí. Stiahneme z ohňa a necháme úplne vychladnúť.

Kandizované orechy:

Cukor, vodu, orechy a soľ dáme do hrnca, na strednej teplote privedieme do varu a varíme asi 4 minúty za stáleho miešania, kým orechy trochu nestmavnú. Stiahneme z ohňa a odložíme na neskôr.

Francúzske toasty:

V miske zmiešame múku, cukor, škoricu a soľ. Metličkou na šľahanie vmiešame mlieko. Necháme pár minút postáť.

Na strednej teplote zohrejeme panvicu. Po jednom namočíme v ceste plátky chleba.

V panvici rozpustíme trochu masla a pražíme na ňom toasty do zlata a chrumkava, asi 2 minúty z každej strany.

Francúzske toasty podávame obložené kúskami ananásu a makadamovými orechmi, pokvapkané rumovým sirupom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s