Údené tofu burgre

smoked tofu burgersNa 6 kusov:

3 polievkové lyžice olivového oleja

1 stredne veľká cibuľa, narezaná na kocky

225 g údeného tofu, nakrájaného na väčšie kocky

1 strúčik cesnaku, nasekaný nadrobno

225 g uvarenej čiernej alebo červenej fazule (prípadne konzerva)

15 g nadrobno nasekanej petržlenovej vňate

šťava z 1/2 limetky

1/4 čajovej lyžičky soli

štipka kajenského korenia

25 g strúhanky

Rúru predhrejeme na 190°C.

V stredne veľkom hrnci zohrejeme 1 polievkovú lyžicu oleja na strednej teplote. Pridáme cibuľu a opekáme do sklovita, 8 až 10 minút. Pridáme tofu a opekáme dohneda a chrumkava, asi 10 minút. Vmiešame cesnak a opekáme do voňava, asi 1 minútu. Necháme trochu vychladnúť.

Tofu zmes dáme do mixéra a pridáme fazuľu, petržlenovú vňať, limetkovú šťavu, soľ a kajenské korenie. Rozmixujeme. Zmes preložíme do misy a vmiešame strúhanku. Dochutíme. Vytvarujeme 6 burgrov.

V panvici zohrejeme zvyšné 2 polievkové lyžice oleja na strednej teplote. Keď je olej horúci, pridáme burgre a opekáme z oboch strán dohneda, 6 až 10 minút. Burgre preložíme do rúry a pečieme 12 až 15 minút, kým sú pevné a prepečené. Môžme podávať napr. s nastrúhanou surovou mrkvou a jarnou cibuľkou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s