Zeleninová korma

zeleninova kormaNa 4 porcie:

1 čajová lyžička olivového oleja

1 malá červená cibuľa, rozštvrtená a nakrájaná na tenké plátky

3 strúčiky cesnaku, nakrájané nadrobno

2 polievkové lyžice nastrúhaného čerstvého zázvoru

2 čajové lyžičky karí korenia

1 čajová lyžička garam masaly

1 čajová lyžička mletého rímskeho kmínu

1/2 čajovej lyžičky mletého koriandru

1/2 čajovej lyžičky soli

2 šálky zeleninového vývaru

700 g karfiolu, rozdeleného na ružičky

450 g cukety, nakrájanej na polcentimetrové plátky

240 g mrkvy, ošúpanej a nakrájanej na polcentimetrové plátky

3/4 šálky mrazeného hrášku

3/4 šálky kokosového mlieka

1 čajová lyžička sirupu z agáve

Vo veľkom hrnci zohrejeme na strednej teplote olej a opečieme na ňom cibuľku dosklovita, asi 5 minút. Pridáme cesnak a zázvor a opekáme ďalšiu minútu.

Vmiešame korenia a soľ, pár sekúnd opekáme, potom vlejeme zeleninový vývar a pridáme karfiol, cuketu a mrkvu. Hrniec zakryjeme, zvýšime teplotu a vývar privedieme do varu. Necháme variť 7 až 10 minút, kým zelenina nezmäkne.

Pridáme hrášok, kokosové mlieko a agáve. Dosolíme podľa chuti. Stiahneme z ohňa a necháme 5 minút odstáť, aby sa nám spojili chute. Podávame napríklad s ryžou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s