Cvikla a mrkva pečená v rúre

cvekla i sargarepa iz rernePre 2 osoby:

1 kg cvikle

3-4 mrkvy

2 polievkové lyžice oleja

1 čajová lyžička mletého kumínu

štipka mletého čili

2 čajové lyžičky tamari

Cviklu ošúpeme a narežeme na kocky 1×1 cm veľké. Mrkvu narežeme na hrubšie kolieska. Zeleninu zmiešame s olejom, pridáme kumín a čili. Pokvapkáme tamari omáčkou. Zeleninu dáme do zapekacej misky s vrchnákom. Prilejeme trošičku vody (len aby pokryla dno nádoby) a pečieme zakryté v rúre asi 30 minút. Odokryjeme a pečieme ďalších 15 minút. Takto pripravenú zeleninu môžeme podávať ako prílohu, alebo ju môžme pokvapkať troškou citrónovej šťavy a jesť ako šalát. Týmto spôsobom môžme pripraviť akúkoľvek koreňovú zeleninu. 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s