Sójové burgre

soy burgersNa 4 burgre:

1/2 šálky sójového granulátu

1/2 šálky horúcej vody

1/4 šálky pšeničných klíčkov

1/2 šálky celozrnnej múky

1 polievková lyžica lahôdkového droždia

1 polievková lyžica mletých ľanových semienok

1 čajová lyžička cesnakového prášku

1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia

1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia

1/4 šálky teplej vody

1/2 čajovej lyžičky tekutého dymu alebo údenej barbecue omáčky

1 čajová lyžička javorového sirupu

3 polievkové lyžice sójovej omáčky

1/4 čajovej lyžičky melasy

Sójový granulát zmiešame s horúcou vodou a necháme 5 minút namáčať.

V miske zmiešame pšeničné klíčky, múku, droždie, ľanové semienka, cesnakový prášok, čierne a kajenské korenie. V druhej miske zmiešame teplú vodu, tekutý dym, sójovú omáčku, javorový sirup a melasu.

Namočený sójový granulát zmiešame najskôr so suchými prísadami z prvej misky, potom pridáme mokré prísady z druhej misky a poriadne zamiešame.

Vo veľkej panvici zohrejeme na strednej teplote 1 polievkovú lyžicu oleja. Vlhkými rukami vytvarujeme zo zmesi 4 veľké burgre a v horúcom oleji ich opekáme asi 2-3 minúty z oboch strán do zlatohneda.

lisa burgers

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s