Pomarančovo-čučoriedkový raw cheesecake

raw blueberry-orange cheesecakeNa 1 koláč:

Spodná vrstva:

2 šálky surových orieškov (mandle, kešu, vlašské orechy a pod. – môže byť aj mix rôznych orieškov)

1 šálka hrozienok

štipka soli

Pomarančová vrstva:

3 šálky kešu orechov

3/4 šálky čerstvej pomarančovej šťavy

1/2 šálky javorového sirupu

1/2 šálky roztopeného kokosového oleja

šťava z 1 citrónu

pomarančová kôra

štipka soli

Čučoriedková vrstva:

2 šálky čučoriedok – čerstvých alebo mrazených

1/4 šálky pomarančovej vrstvy

Na spodnú vrstvu v mixéri rozmixujeme orechy s hrozienkami a zmes natlačíme na dno koláčovej formy. Formu dáme do chladničky, kým si pripravíme ďalšiu vrstvu.

Na pomarančovú vrstvu rozmixujeme všetky prísady okrem pomarančovej kôry tak, aby nám vznikla úplne hladká zmes. Lyžicou vmiešame kôru. 1/4 šálky zmesi si odložíme na čučoriedkovú vrstvu – zvyšok rozotrieme do formy na spodnú vrstvu a dáme znovu do chladničky.

Na čučoriedkovú vrstvu rozmixujeme čučoriedky s odloženou 1/4 šálkou pomarančovej vrstvy dokrémova, ale tak, aby nám zostali kúsky čučoriedok kvôli textúre. Zmes natrieme na pomarančovú vrstvu vo forme a dáme na noc do chladničky.

raw cheesecake

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s