Bohatá zimná miso polievka

bogata zimska miso supaPre 2 osoby:

2 šálky ryžového nápoja (recept nižšie)

10 cm wakame riasy

4-5 listov mangoldu

1 mrkva

1 petržlen

1 paštrnák

1 čajová lyžička sezamového oleja

2 čajové lyžičky miso pasty

1 malá červená cibuľa

trochu petržlenovej vňate

Ryžový nápoj:

V sitku prepláchneme 5 polievkových lyžíc hnedej ryže a v malom hrnci ju nasucho opekáme za stáleho miešania, kým zrnká ryže trochu nestmavnú a nezačnú pukať. Zalejeme 1,5 litrom vriacej vody a pomaly varíme 20 minút. Takto pripravený nápoj môžeme piť ako čaj alebo ho môžme použiť na prípravu polievky.

Polievka:

Wakame riasu namočíme do pol šálky ryžového nápoja. Listy mangoldu umyjeme a vyrežeme hrubý stred, ktorý potom narežeme na 1 cm dlhé kúsky. Mrkvu narežeme na 3 cm dlhé kúsky a tie potom pozdĺžne na tenké plátky. Petržlen a paštrnák narežeme na polmesiačiky.

V hrnci zohrejeme olej a popražíme na ňom mrkvu. Pridáme petržlen a paštrnák, tvrdú časť mangoldu, štipku soli a nadrobno narezanú wakame riasu spolu s vodou z namáčania. Hrniec zakryjeme, znížime teplotu a pomaly varíme asi 15 minút. Pridáme zvyšnú 1 a 1/2 šálku ryžového nápoja a necháme zovrieť. Keď začne polievka vrieť, pridáme listy mangoldu a varíme 30 sekúnd. V malej miske zmiešame miso pastu s pár lyžicami horúcej polievky a vmiešame do hrnca. Červenú cibuľu narežeme na tenké plátky a vmiešame do polievky. Zakrytú polievku necháme postáť ešte 3 minúty na vypnutej horúcej platničke sporáku. Posypeme petržlenovou vňaťou a ihneď podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s