Hlivové karí s cícerom

Prísady:

4 polievkové lyžice oleja (napr. kokosového)

1/2 čajovej lyžičky škorice

1 – 2 klinčeky

1 čajová lyžička mletého kumínu

1 väčšia cibuľa, nasekaná nadrobno

4 veľké strúčiky cesnaku

2 cm čerstvého zázvoru, nastrúhaného

3 väčšie paradajky, narezané na kocky

1/2 čajovej lyžičky kurkumy

2 čajové lyžičky mletého koriandru

trochu čili papričky

1 čajová lyžička garam masaly

morská soľ

200 g hlivy

600 g uvareného cíceru

Vo veľkom hrnci zohrejeme olej a opražíme na ňom škoricu, klinčeky a kumín. Pridáme cibuľu, osolíme a pomaly opekáme 10 minút. Pridáme cesnak, zázvor, paradajky, kurkumu, čili, garam masalu a 150 ml vody. Varíme asi 20 minút, v prípade potreby dolejeme trochu vody. Hlivu narežeme na pásiky a pridáme do uvarenej paradajkovej omáčky. Povaríme ďalších 5 minút. Pridáme cícer a asi 300 ml vody. Varíme ďalších 10 minút, potom vidličkou roztlačíme časť cíceru, aby sme mali jedlo hustejšie. Pred podávaním posypeme koriandrovou alebo petržlenovou vňaťou.

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s