Hustá pohánková polievka s tekvicou

corbasta heljda s bundevomPre 2 osoby:

1/2 šálky pohánky

2 čajové lyžičky olivového oleja

1 veľká cibuľa

morská soľ

1 veľká šálka tekvice, nasekanej na kocky

1 zemiak

2 strúčiky cesnaku

1/4 čajovej lyžičky rozmarínu a tymianu

2 paradajky

čierne korenie, štipka mletého čili

Pohánku umyjeme a precedíme. Na oleji popražíme cibuľu nasekanú nadrobno. Pridáme štipku morskej soli a ešte chvíľu pražíme. Zemiak narežeme na malé kocky. Tekvicu a zemiak pridáme do hrnca spolu s nadrobno nasekaným cesnakom. Posypeme rozmarínom a tymianom. Dusíme 10 minút, zakryté, na nízkom ohni. Pridáme pohánku spolu s 1 a 1/2 šálkou vody. Paradajku narežeme na drobné kocky alebo prepasírujeme a pridáme do hrnca. Ochutíme čiernym korením a čili. Pomaly varíme 30 minút, kým pohánka nezmäkne. Dochutíme podľa potreby a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s