Zuppa d’orzo (talianska jačmenná polievka)

zuppa d orzoPre 4 osoby:

1 šálka jačmeňu

1 pór

2 polievkové lyžice olivového oleja

2 mrkvy

1 petržlen

1 paštrnák

1/2 čajovej lyžičky morskej soli

1/4 šálky šošovice

1/2 šálky tekvice, nakrájanej na kocky

1 čajová lyžička tymianu, trochu bazalky

2-3 strúčiky cesnaku

1 zväzok petržlenovej vňate

Jačmeň viackrát prepláchneme a cez noc necháme namáčať. Na druhý deň jačmeň precedíme.

Pór nakrájame na tenké plátky a vo veľkom hrnci s hrubým dnom ho popražíme na olivovom oleji. Pridáme mrkvu, petržlen a paštrnák – všetko nakrájané na malé kocky alebo polmesiačiky. Pridáme soľ a opekáme 5 minút.

Šošovicu prepláchneme a pridáme k zelenine v hrnci. Pridáme aj jačmeň a tekvicu. Zalejeme 1,5 litrom vody. Hrniec zakryjeme a varíme na miernej teplote asi 1 hodinu. Potom pridáme tymian a bazalku. Cesnak narežeme nadrobno a pridáme do hotového jedla. Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s