Shakshuka s tofu

shakshuka s tofuPre 2 osoby:

1 polievková lyžica neutrálneho oleja

1 stredne veľká červená alebo žltá cibuľa, narezaná na kocky

1 a 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky

štipka kajenského korenia

800 g konzerva drvených paradajok

1/2 čajovej lyžičky hnedého cukru

1/2 čajovej lyžičky soli

205 g tofu

petržlenová vňať na ozdobu

Olej zohrejeme v hrnci na strednej teplote. Pridáme cibuľu, 1 čajovú lyžičku mletej papriky a kajenské korenie a opekáme asi 6 až 8 minút. Pridáme paradajky, cukor a soľ. Teplotu znížime na nízku a varíme za pravidelného miešania, kým sa omáčka trochu vyvarí a paradajky budú mäkké, asi 20 minút. Vmiešame zvyšnú 1/2 lyžičku papriky a podľa potreby dosolíme.

Medzitým si pripravíme tofu – narežeme ho na tenké trojuholníky. Plech vyložíme papierovými utierkami a rozložíme na ne tofu v jednej vrstve. Zakryjeme ďalšími papierovými utierkami a zaťažíme (napr. plnými konzervami alebo ťažkým hrncom). Necháme odstáť 15 minút, nech z tofu vyjde čím viac tekutiny.

Tofu vmiešame do omáčky a necháme prehriať. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame horúce.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s