Marocký cícer s cuketou

marocky cicer s cuketouPre 6 osôb:

1 čajová lyžička olivového oleja

1 menšia cibuľa, pokrájaná na tenké plátky

4 strúčiky cesnaku, prelisované

1 polievková lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru

1/2 čajovej lyžičky drvených štipľavých papričiek

2 bobkové listy

1 čajová lyžička mletej rímskej rasce

1 čajová lyžička mletého koriandru

veľká štipka mletej škorice

1/2 čajovej lyžičky soli

2 šálky zeleninového vývaru

1 šálka mrkvy, nakrájanej na 2 cm kúsky

2 cukety, pokrájané na asi polcentimetrové polmesiačiky

720 g konzerva celých rajčín

750 g konzerva cíceru, prepláchnutá a precedená

Vo veľkom hrnci zohrejeme na strednej teplote olej, pridáme cibuľku a opekáme ju asi 4 minúty dosklovita. Pridáme cesnak, zázvor a drvené papričky a opekáme ďalšiu minútu.

Pridáme ostatné korenia a soľ a opekáme asi 30 sekúnd.

Podlejeme zeleninovým vývarom a vmiešame mrkvu. Zakryjeme a privedieme k varu. Keď začne zmes vrieť, znížime teplotu na nízku a varíme asi 10 minút. Pridáme cuketu. Prstami natrháme rajčiny na kúsky a pridáme ich do hrnca spolu so šťavou. Pridáme cícer.

Zakryjeme a pomaly privedieme k varu. Varíme asi 15 minút. Potom hrniec napoly odkryjeme tak, aby mohla unikať para. Varíme ďalších 15 minút. Voda by sa mala trochu, ale nie príliš vyvariť. Necháme odstáť asi 10 minút. Odstránime bobkové listy a dosolíme podľa chuti. Môžme podávať napr. s kuskusom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s