Eintopf s údeným tempehom a mangoldom

eintopf s udenym tempehomPre 4-6 osôb:

2 čajové lyžičky oleja

240 g údeného tempehu, natrhaného na kúsky

1 stredne veľká cibuľa, pokrájaná nadrobno

2 bobkové listy

2 čajové lyžičky sušeného tymianu

čerstvo mleté čierne korenie

1 šálka mrkvy, narezanej na väčšie kúsky

1 zväzok (asi 450 g) mangoldu, stonky a listy zvlášť, nasekané nahrubo

4 strúčiky cesnaku, prelisované

1/4 šálky suchého červeného vína

1 a 1/2 čajovej lyžičky soli

800 g konzerva drvených rajčín

1 šálka zeleninového vývaru

4 čajové lyžičky mletej červenej papriky

1 šálka mrazených fazuľkových strukov

Na strednej teplote zohrejeme vo veľkom hrnci s ťažkým dnom 1 čajovú lyžičku oleja a opekáme na ňom tempeh asi 10 minút, kým trochu nezozlatne. Tempeh vyberieme z hrnca a odložíme nabok.

V tom istom hrnci opečieme na zvyšnej lyžičke oleja cibuľu, bobkové listy, tymian a trochu mletého čierneho korenia asi 3 minúty. Pridáme mrkvu a stonky mangoldu. Čiastočne zakryjeme a za častého miešania varíme asi 10 minút, kým nebude mrkva mäkká.

Pridáme cesnak a asi minútu ho opekáme. Podlejeme červeným vínom. Vmiešame soľ, drvené rajčiny, vývar a mletú papriku. Zakryjeme a pomaly privedieme k varu. Pridáme mangold, zakryjeme a za častého miešania varíme asi 10 minút, kým nebudú listy celkom uvarené. Pridáme fazuľkové struky, vrátime do hrnca tempeh a vypneme oheň.

Dosolíme a dochutíme podľa potreby.

Necháme asi 10 minút odokryté stáť, kým sa fazuľkové struky neprehrejú. Vyberieme bobkové listy a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s