Zemiaková kaša s karfiolom

zemiaková kaša s karfiolomPre 4 osoby:

2 veľké škrobovité zemiaky (asi 700 g), nakrájané na 2 cm kocky

1/2 karfiolu rozdeleného na menšie ružičky (asi 450 g)

1 polievková lyžica olivového oleja

2 až 4 polievkové lyžice zeleninového vývaru

1/2 čajovej lyžičky soli

trochu čerstvo mletého čierneho korenia

Zemiaky vložíme do veľkého hrnca so studenou vodou tak, aby boli úplne ponorené. Privedieme do varu. Keď začne voda vrieť, pridáme k zemiakom karfiol a znížime teplotu. Pomaly varíme asi 15 minút, kým nebudú zemiaky a karfiol mäkké, potom ich precedíme a vrátime do hrnca. Lisom na zemiaky zeleninu roztlačíme. Pridáme olivový olej, 2 polievkové lyžice zeleninového vývaru,  osolíme, okoreníme a znovu trochu roztlačíme. Korenie rovnomerne rozmiešame vidličkou. V prípade potreby pridáme ďalšie 2 lyžice vývaru. Dosolíme podľa chuti. Podávame teplé.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s