Tortillová polievka

tortilla soupPre 6 osôb:

1 polievková lyžica olivového oleja

1 malá cibuľa, pokrájaná na tenké  plátky

2 papričiky jalapeño, zbavené semienok a pokrájané na tenké plátky

1 zelená paprika, zbavená semien a nasekaná na 1 cm kocky

4 strúčiky cesnaku, prelisované

1/4 čajovej lyžičky drvených štipľavých papričiek (nemusia byť)

1 čajová lyžička soli

700 g konzerva celých rajčín

700 ml zeleninového vývaru

120 g pečených kukuričných chipsov (asi 2 šálky)

1 polievková lyžica mletého rímskeho kmínu

450 g konzerva strakatej fazule (pinto)

1 šálka kukurice – mrazenej alebo z konzervy

1/2 šálky  nasekanej čerstvej koriandrovej alebo petržlenovej vňate

šťava z 1 limetky

Vo veľkom hrnci na strednej teplote zohrejeme olej a opekáme na ňom cibuľu, jalapeños a zelenú papriku asi 5 minút, kým nebude cibuľa sklovitá. Pridáme cesnak, drvené papričky a soľ a opekáme ďalšiu minútu.

Prstami natrháme rajčiny na kúsky a pridáme ich do hrnca spolu so šťavou z konzervy. Zeleninovým vývarom vypláchneme konzervu od rajčín a pridáme ho do hrnca. Vmiešame rímsky kmín. Rozdrvíme 60 g kukuričných chipsov (väčšie kusy nevadia) a vhodíme ich do hrnca. Priklopíme a privedieme do varu. Keď začne vývar vrieť, znížime teplotu, pridáme fazuľu, kukuricu a vňať a necháme pomaly variť ďalších 5 minút.

Pridáme limetkovú šťavu, dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Polievku rozdelíme do misiek, posypeme zvyškom chipsov a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s