Cícerový šalát s paradajkami a mangoldom

cicerovy salatPre 2 osoby:

2 šálky cíceru, uvareného vopred alebo 1 konzerva cíceru

4 veľké paradajky

pár listov mangoldu

1 strúčik cesnaku

1 polievková lyžica olivového oleja

soľ, čierne korenie

citrón

Paradajky nakrájame na mesiačiky. Z mangoldu odstránime stonky a hrubé žily a umyjeme ho. Umytý mangold dáme do hrnca, zakryjeme a postavíme na oheň, bez oleja, nech sa minútu podusí a zvädne.

V miske zmiešame mangold, paradajky, cícer, olivový olej, citrónovú šťavu podľa chuti, soľ a čierne korenie. Strúčik cesnaku nasekáme nadrobno a pridáme k šalátu (cesnak môžme pridať už k mangoldu, keď sa dusí v hrnci, potom bude mať jemnejšiu chuť).

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s