Dusená jamba s červenou fazuľou a tekvicou

dusena jamba s fazulouPre 4 osoby:

1 polievková lyžica olivového oleja

1 menšia cibuľa, pokrájaná na drobné kocky

1 zelená paprika, zbavená semienok a pokrájaná na malé kocky

2 stonky zeleru, pokrájané na tenké plátky

4 strúčiky cesnaku, prelisované

2 bobkové listy

2 čajové lyžičky mletej papriky

1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia

1 čajová lyžička sušeného tymianu

1 čajová lyžička sušeného oregána

1 čajová lyžička soli

2 šálky zeleninového vývaru

840 g konzerva celých rajčín

700 g muškátovej tekvice, nakrájanej na 2 cm kocky

1/2 šálky bielej basmati ryže

450 g konzerva červenej fazule, precedená a prepláchnutá

Vo veľkom hrnci na strednej teplote zohrejeme olej a asi 7 minút na ňom opekáme cibuľu, zeler a cesnak so štipkou soli. Pridáme bobkový list, korenia, bylinky a zvyšok soli a opekáme približne 30 sekúnd. Pridáme zeleninový vývar a rajčiny. Lisom na zemiaky rajčiny roztlačíme. Pridáme tekvicu, ryžu a fazuľu. Priklopíme a privedieme k varu. Keď začne vývar vrieť, znížime teplotu a varíme asi 20 minút, pokým nebude tekvica mäkká a ryža uvarená. Odstránime bobkové listy, dosolíme podľa chuti a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s