Teplý hubový šalát s brusnicami

nussli salatPre 4 soby:

1 čajová lyžička olivového oleja

2 strúčiky cesnaku, prelisované

225 g húb kuriatok, pokrájaných na polcentimetrové plátky

1/4 čajovej lyžičky soli

1/4 čajovej lyžičky sušeného tymianu

čerstvo mleté čierne korenie

250 g šalátu polníčku

1/2 šálky sušených brusníc

Na krémovú chrenovú zálievku:

1 čajová lyžička olivového oleja

1/4 šálky šalotky, nasekanej nadrobno

1 strúčik cesnaku, prelisovaný

2 polievkové lyžice kešu orechov, namočených minimálne na 1 hodinu, príp. celú noc

4 čajové lyžičky hotového chrenu

2 polievkové lyžice vody

1 čajová lyžička dijonskej horčice

čerstvo mleté čierne korenie

1/4 čajovej lyžičky soli

1 polievková lyžica balzamikového octu

Najskôr si urobíme zálievku: Na strednej teplote zohrejeme v panvici olej a osmažíme na ňom šalotku a cesnak, kým šalotka nebude sklovitá, asi 3 minúty. Medzitým nasekáme v mixéri kešu na väčšie kúsky. Pridáme k nim opečenú šalotku a cesnak a všetky ostatné prísady. Mixujeme dohladka. Pred podávaním necháme vychladiť v chladničke. 

Do panvice pridáme olivový olej a orestujeme na ňom cesnak asi 30 sekúnd, potom pridáme kuriatka, soľ, korenie, tymian a trochu vody. Priklopíme, aby sa z húb vyvarila voda a varíme asi 3 minúty. Odklopíme a varíme ďalších 5 – 10 minút, pokým nebudú huby mäkké.

Vo veľkej šalátovej mise zmiešame polníček a brusnice. Zalejeme zálievkou a poriadne premiešame. Šalát rozdelíme na 4 taniere a navrch položíme teplé kuriatka. Ihneď podávame. 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s