Ryžové misky s tofu a kešu orechmi

tofu and cashew rice bowlsPrísady pre 4 osoby:

380 g kocka tofu, nakrájaná na tenké trojuholníčky

4 šálky (600 g) uvarenej hnedej ryže

1 šálka (150 g) opečených kešu orechov

2 nadrobno nakrájané šalotky

1/4 šálky koriandrovej alebo petržlenovej vňate

3 polievkové lyžice sójovej omáčky

2 čajové lyžičky čili pasty

2 čajové lyžičky ryžového octu

Plech na pečenie vyložíme papierovými utierkami a položíme naň tofu v jednej vrstve. Zakryjeme ďalšími papierovými utierkami a na ne položíme niečo ťažké (napríklad ťažký hrniec). Necháme takto stáť asi 15 minút, nech sa z tofu vytlačí čím viac tekutiny. Plátky tofu opečieme na panvici na troške oleja, kým trochu zhnedne.

Ryžu rozdelíme do 4 misiek, na ňu rozdelíme tofu spolu s kešu orechmi, šalotkou a vňaťou.

V malej miske zmiešame sójovú omáčku, čili pastu a ryžový ocot a pred podávaním každú porciu pokvapkáme touto omáčkou.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s