Shiitake polievka

glam chowderPre 4 osoby:

2 čajové lyžičky olivového oleja

1 malá cibuľka, pokrájaná na drobné kocky

2 stonky zeleru, pokrájané na tenké plátky

3 strúčiky cesnaku, prelisované

čerstvo mleté čierne korenie

1/2 čajovej lyžičky soli

110 g shiitake húb, pokrájaných na hrubšie, asi 1 cm, plátky

2 bobkové listy

2 čajové lyžičky sušeného tymianu

2 plátky nori riasy

450 g zemiakov s tenkou šupkou, nakrájaných na väčšie, asi 1 cm, kocky

450 g konzerva drvených rajčín

2 šálky zeleninového vývaru

1 čajová lyžička sirupu z agáve

Čas prípravy: 40 minút

Na strednej teplote zohrejeme vo veľkom hrnci olej a asi 5 minút na ňom opekáme cibuľu a zeler, kým nebude cibuľa sklovitá. Pridáme cesnak, korenie a soľ a opekáme ďalšiu minútu. Pridáme shiitake, bobkové listy a tymian.

Rukami natrháme plátky nori priamo do polievky. Opekáme asi 3 minúty, kým huby zmäknú a riasa sa trochu opečie.

Pridáme zemiaky, rajčiny a zeleninový vývar. Zakryjeme a privedieme do varu. Keď začne vývar vrieť, znížime teplotu a pomaly varíme 15 až 20 minút, kým nebudú zemiaky mäkké.

Pridáme agáve a dosolíme a dokoreníme podľa chuti. Rozdelíme do misiek a môžme ozdobiť krekrami.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s