Pasta de los ángeles

pasta de los angelesPre 4 osoby:

240 g celozrnných tenkých špagiet

1 čajová lyžička olivového oleja

1 šálka šalotky, pokrájanej na tenké plátky

2 strúčiky cesnaku

1 čili paprička, pokrájaná na tenké plátky

1 šálka čerstvej petržlenovej alebo koriandrovej vňate

4 mäsité paradajky, nasekané nadrobno (asi 3 šálky)

1/2 čajovej lyžičky soli

kôra a šťava z 1 limetky

450 g konzerva čiernej fazule, precedená a prepláchnutá

1 zväzok špenátu bez tvrdých stoniek (zhruba 450 g), dobre umytého

Vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu s trochou soli a uvaríme cestoviny podľa návodu na obale.

Medzitým na strednom ohni vo veľkej panvici zohrejeme olej a asi 5 minút na ňom opekáme cibuľu, cesnak a čili papričku. Pridáme vňať a necháme povariť asi minútu. Pridáme paradajky, soľ a limetkovú kôru. Zakryjeme a za občasného miešania varíme ďalších 10 minút. Pridáme čiernu fazuľu.

Pridáme špenát, poriadne zamiešame, zakryjeme a varíme, pokým špenát nezvädne, asi 3 minúty. Pridáme limetkovú šťavu. Stiahneme z ohňa, vmiešame uvarené cestoviny a ihneď podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s