Pohánka so šošovicou a zeleninou

pohánka so šošovicouPre 2 osoby:

1 šálka pohánky

1 cibuľa

1 polievková lyžica olivového oleja

1 šálka tekvice, pokrájanej na kocky

trochu morskej soli

1 polievková lyžica tamari

čili v prášku, čierne korenie

1-2 strúčiky cesnaku

5-6 listov mangoldu

1 šálka šošovice, uvarenej podľa základného receptu

Pohánku niekoľkokrát na sitku prepláchneme pod prúdom tečúcej vody. Cibuľu narežeme nadrobno a opečieme na olivovom oleji. Pridáme tekvicu, trošku osolíme a za občasného miešania asi 5 minút opekáme. Pridáme pohánku a vlejeme 2 šálky vody. Pridáme tamari, čili a čierne korenie. Privedieme do varu, znížime teplotu na najnižšiu a varíme prikryté asi 15 minút, kým pohánka nevpije všetku vodu.
Zelené, mäkké časti mangoldu narežeme na tenké pásiky. Cesnak narežeme nadrobno a spolu s mangoldom ho vmiešame do uvarenej horúcej pohánky s tekvicou. Zakryjeme a necháme chvíľu postáť. Nakoniec vmiešame do jedla šošovicu a podávame.
Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s