Baklažán po provensálsky

baklazan po provensalskyPre 6 osôb:

1 polievková lyžica olivového oleja

1 malá cibuľa, pokrájaná na tenké plátky

1 fenikel, pokrájaný na tenké plátky

3 strúčiky cesnaku, prelisované

štipka soli

čerstvo mleté čierne korenie

2 bobkové listy

550 g baklažánu, nakrájaného na dvojcentimetrové kúsky

550 g zemiakov, pokrájaných na dvojcentimetrové kúsky

240 g mrkvy, nakrájanej na centimetrové kúsky

1/2 šálky sušenej červenej šošovice

2 čajové lyžičky sušeného tymianu

1 čajová lyžička sušenej majoránky

3/4 šálky suchého červeného vína

2 šálky zeleninového vývaru

1/2 šálky najemno nasekaných olív kalamata

180 g rajčinovej šťavy (passata)

Olej zohrejeme v hrnci na strednej teplote a opekáme na ňom cibuľu, fenikel a cesnak so štipkou soli asi 7 minút.

Pridáme ešte trochu soli, korenie a bobkové listy a opekáme asi 30 sekúnd. Vmiešame baklažán, zemiaky, mrkvu, červenú šošovicu, tymian a majoránku. Vlejeme víno a zeleninový vývar.

Zakryjeme a privedieme do varu, potom znížime teplotu na nízku. Varíme asi 20 – 30 minút, kým nebudú zemiaky, baklažán a šošovica mäkké. Vmiešame olivy a rajčinovú šťavu a povaríme ďalších 5 minút.

Odstránime bobkové listy, dosolíme podľa chuti a podávame.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s