Pečené tofu

pečené tofuPre 2 osoby:

1 balenie bieleho tofu (okolo 300 g)

2-3 čajové lyžičky tamari

1 strúčik cesnaku

1 čajová lyžička sušenej bazalky

3 cm čerstvého zázvoru

1/2 čajovej lyžičky kurkumy

3-4 polievkové lyžice tahini (sezamové maslo)

1 čajová lyžička miso pasty

Tofu pozdĺžne prerežeme tak, aby nám vznikli 2 tenšie plátky (asi 1 cm hrubé). Obidva plátky prerežeme napoly. V hrnci zohrejeme prst vody, vložíme tofu tak, aby bolo skoro úplne zakryté vodou. Pridáme tamari, prelisovaný strúčik cesnaku, bazalku a kurkumu. Privedieme do varu a varíme asi 8 minút. Pred koncom varenia nastrúhame najemno zázvor a vmiešame ho do vody okolo tofu. Stiahneme z ohňa a necháme tofu ešte 5 minút postáť vo vode, v ktorej sa varilo, aby lepšie vsiaklo chute.

Tofu preložíme do jemne naolejovanej zapekacej misky. V malej miske zmiešame tahini a miso. Rozriedime troškou teplej vody tak, aby nám vznikla omáčka s hustotou majonézy. Touto omáčkou potrieme tofu, posypeme trochou sezamových semienok a dáme piecť do rúry na asi 20 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s