Prepečené pšeno

prepecene psenoPre 2 osoby:

1/2 šálky pšena

2-3 čajové lyžičky tamari

1 čajová lyžička karí v prášku

1 strúčik bieleho cesnaku

1 šálka nadrobno narezanej petržlenovej vňate

Pšeno umyjeme, precedíme na sitku a necháme 1 hodinu odstáť, nech sa poriadne usuší. 

Nasucho zohrejeme hrniec s hrubým dnom a dáme doň pšeno. Za stáleho miešania na nízkom ohni pšeno opekáme, pokiaľ nezačne voňať, asi 7-10 minút. Medzitým si necháme zovrieť 1 šálku vody. Prevarenú vodu vlejeme do hrnca so pšenom. Pridáme tamari, karí a cesnak. Lyžicou odstránime z hrnca vzniknutú penu, zakryjeme a na najmenšom ohni varíme asi 30 minút, pokým nebude pšeno mäkké. 

Uvarené pšeno necháme asi 5 minút chladnúť a potom doň vmiešame petržlenovú vňať. Pred podávaním ho môžme dať do pohárikov a vyklopiť na tanier. Na tanieri môžme pšeno preliať lyžičkou tahini. 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s