Bulgur so zeleninou

bulgur so zeleninouPre 2 osoby:

2 mrkvy

1 cibuľa alebo 1 veľký zväzok jarnej cibuľky

1 polievková lyžica olivového oleja

1/2 šálky bulguru

1-2 čajové lyžičky tamari

morská soľ a čierne korenie

1 zväzok petržlenovej vňate

trochu citrónovej šťavy podľa chuti

Mrkvu narežeme na malé, asi 5 mm kocky alebo ju nastrúhame najemno. Cibuľu narežeme na kocky alebo kolieska.

Cibuľu popražíme na olivovom oleji s troškou soli. Pridáme mrkvu, ešte pár zrniek soli a chvíľu popražíme. Pridáme bulgur a jednu šálku vody. Ochutíme sójovou omáčkou tamari, okoreníme, zakryjeme a varíme na najmenšom ohni, za občasného miešania, kým bulgur nebude mäkký a nevsaje všetku tekutinu – asi 20 minút. Stiahneme z ohňa a zakryté necháme stáť asi 5 minút. Medzitým nasekáme petržlenovú vňať a vmiešame ju do bulguru. Podávame pokvapkané trochou citrónovej šťavy.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s