Fašírky z quinoy

quinoa fasirkyPre 4 osoby:

3/4 šálky quinoy, uvarenej podľa základného receptu

1 mrkva

400 g uvarenej bielej fazule, prípadne 1 konzerva bielej fazule

2-3 jarné cibuľky

1 polievková lyžica mletých ľanových semienok

1/2 šálky strúhanky

po 1 čajovej lyžičke mletého kumínu a morskej soli

V mixéri nahrubo narežeme 1 mrkvu. Pridáme fazuľu, nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, mleté ľanové semienka, quinou, strúhanku, kumín a soľ. Veľmi krátko pomixujeme – mali by sme mať hmotu s malými kúskami zeleniny, nie hladkú ako krém.

Zo zmesi vytvarujeme fašírky – malé alebo väčšie, podľa chuti. Fašírky obalíme v troške kukuričnej múky a dáme na 15 minút do mrazničky. Na veľkej panvici zohrejeme trochu olivového oleja a pražíme fašírky, asi 5 minút z každej strany.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s