3/4 šálky quinoy, uvarenej podľa základného receptu
1 mrkva
400 g uvarenej bielej fazule, prípadne 1 konzerva bielej fazule
2-3 jarné cibuľky
1 polievková lyžica mletých ľanových semienok
1/2 šálky strúhanky
po 1 čajovej lyžičke mletého kumínu a morskej soli
V mixéri nahrubo narežeme 1 mrkvu. Pridáme fazuľu, nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, mleté ľanové semienka, quinou, strúhanku, kumín a soľ. Veľmi krátko pomixujeme – mali by sme mať hmotu s malými kúskami zeleniny, nie hladkú ako krém.
Zo zmesi vytvarujeme fašírky – malé alebo väčšie, podľa chuti. Fašírky obalíme v troške kukuričnej múky a dáme na 15 minút do mrazničky. Na veľkej panvici zohrejeme trochu olivového oleja a pražíme fašírky, asi 5 minút z každej strany.
Reklamy