Celozrnný koláč s mangoldom a tofu

tofu kolacPre 2-4 osoby:

1 šálka celozrnnej pšeničnej múky, plus 1 zarovnaná polievková lyžica na plnku

1/2 čajovej lyžičky morskej soli, plus trochu na plnku

3 polievkové lyžice sezamového alebo olivového oleja na cesto, plus 1 čajová lyžička na plnku

2-3 veľké listy mangoldu

2-3 strúčiky cesnaku

250 g bieleho tofu

1/2 čajovej lyžičky kurkumy

V miske zmiešame múku, pol lyžičky morskej soli a 3 lyžice oleja. Pridáme asi 1/3 šálky studenej vody, rýchlo vymiesime cesto a vytvarujeme z neho guľu. Cesto necháme zakryté utierkou pri izbovej teplote minimálne 30 minút odstáť.

Rúru predhrejeme na 200°C.

Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku a vyvaľkáme ho na tenko. Preložíme ho do olejom vymazanej okrúhlej formy na koláč s priemerom 22 cm. Prstami mu vytvarujeme okraje a vidličkou poprepichujeme na viacerých miestach. Dáme piecť na asi 10-15 minút.

Medzitým si pripravíme plnku: mangold umyjeme, odrežeme hrubé stonky a mokrý ho dáme do hrnca zohriateho s 1 lyžičkou olivového oleja. Pridáme štipku soli. Zakryté dusíme asi 3-5 minút a pridáme nadrobno nasekaný cesnak.

Tofu rozmixujeme v mixéri s troškou vody a zarovnanou lyžicou celozrnnej múky tak, aby nám vznikla hmota s konzistenciou kyslej smotany. Pridáme mangold, pár sekúnd mixujeme a vmiešame kurkumu. Plnku rozložíme na cesto a pečieme ďalších asi 15 minút.

koláč s tofu a mangoldom

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s