Nátierka z tofu

tofu natierkaNa 200-300 g nátierky:

1 balenie obyčajného tofu

1/2 čajovej lyžičky kurkumy

1 polievková lyžica tamari

1 strúčik cesnaku

1 polievková lyžica tahini (sezamovej pasty)

1 červená paprika, upečená v rúre a ošúpaná

Tofu nalámeme na malé kúsky a dáme do menšieho hrnca, tak aby tofu bolo po celom jeho dne. Nalejeme toľko vody, aby skoro zakryla tofu, ale nie viac. Pridáme kurkumu a tamari a necháme zovrieť. Varíme asi 7-8 minút.

Tofu vyberieme z vody a necháme vychladnúť. Dáme ho do mixéra, pridáme cesnak, tahini a ošúpanú červenú papriku. Rozmixujeme. V prípade potreby prilejeme trochu vody z varenia tofu. Ochutíme podľa chuti – čiernym korením, petržlenovou vňaťou, atď. Pred podávaním dáme na chvíľu do chladničky.

Namiesto červenej papriky môžeme použiť kombinácie podľa chuti, napr. bazalku a trochu čerstvej zázvorovej šťavy, karí, pečenú tekvicu, atď.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s