Korenisté cícerovo-karfiolové karbonátky s celozrnnými chapati

pattiesPre 2-4 osoby:

1 konzerva cíceru, precedená

1/2 hlávky karfiolu, rozlámanej na ružičky

2 polievkové lyžice slnečnicového alebo arašidového oleja

1 malá cibuľa, narezaná nadrobno

1-2 stredne veľké červené čili papričky, narezané najemno

1 cm kúsok čerstvého zázvoru, narezaný najemno

1 strúčik cesnaku, prelisovaný

1/2 polievkovej lyžice kumínových semienok, rozdrvených v mažiari

1/2 čajovej lyžičky kurkumy

1/4 čajovej lyžičky kajenského korenia

1 polievková lyžica citrónovej šťavy

soľ a čierne korenie

3 polievkové lyžice celozrnnej múky

1 polievková lyžica bielej múky

2 polievkové lyžice slnečnicového alebo arašidového oleja na vypraženie karbonátok

Na chapati:

1 a 1/4 šálky celozrnnej múky

cca 1/2 šálky vody

1-2 jarné cibuľky, narezané nadrobno

soľ a čierne korenie

2 polievkové lyžice slnečnicového alebo arašidového oleja

Čas prípravy: 30-40 minút

Karfiol dáme do stredne veľkého hrnca, zalejeme vodou, osolíme a privedieme do varu. Keď voda začne vrieť, teplotu znížime a varíme asi 5 minút do mäkka, potom precedíme.

V panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu, cesnak a zázvor a pár minút opekáme, potom pridáme zvyšné prísady (okrem múky a druhej várky oleja). Opekáme pár minút na nízkej teplote a stiahneme z ohňa.

Cícer a karfiol dáme do stredne veľkej misky a pridáme cibuľovú zmes. Všetky prísady rozmliaždime lisom na zemiaky, prípadne dáme na pár sekúnd do mixéra. Vmiešame múku. Z cesta vytvarujeme 6-8 malých karbonátok.

Karbonátky pražíme v oleji na strednej teplote z oboch strán dozlatista. Odložíme na teplé miesto, kým si spravíme chapati.

Na chapati zmiešame v mise múku, vodu a jarnú cibuľku drevenou varechou, kým sa nám nevytvorí cesto. Z cesta urobíme jeden dlhý šúľok a rozdelíme ho na 4 časti. Z každej časti rukami vyformujeme placku a potom valčekom vyvaľkáme na hrúbku asi 3 mm.

V panvici na vysokej teplote zohrejeme olej, potom pridáme chapati a opečieme z každej strany do hneda, dávame pozor, aby nám nezhoreli.

Karbonátky podávame s chapati a napríklad uhorkovým šalátom.

chapati

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s