Kapusta s tempehom

kapusta s tempehomPre 4 osoby:

2 veľké cibule

2 polievkové lyžice olivového oleja

morská soľ

2 veľké mrkvy

1 menšia hlávka kapusty alebo 1/2 veľkej hlávky

1 bobkový list, pár zrniek borievky, drvená rasca

1 čajová lyžička tamari

250 g praženého tempehu

trochu sušenej bazalky

2 čajové lyžičky citrónovej šťavy

3 strúčiky cesnaku

čili v prášku, čierne korenie

Cibuľu narežeme nadrobno a opražíme na oleji s troškou soli. Mrkvu narežeme na kolieska a pridáme k cibuli, chvíľu popražíme. Medzitým narežeme kapustu na tenké pásiky. Pridáme ju k cibuli a mrkve a pridáme ešte trošičku soli. Dolejeme toľko vody, aby prekryla kapustu, pridáme bobkový list, pár zrniek borievky a rascu. Zakryjeme a keď začne vrieť, znížime teplotu. Pomaly varíme asi 10 minút.

Pridáme lyžičku tamari a varíme ďalších 10 minút. Tempeh narežeme na malé kocky, pridáme k jedlu a chvíľu zohrejeme. Posypeme bazalkou, vmiešame citrónovú šťavu, nadrobno nasekaný cesnak a trochu čili.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s