Šošovica s červeným vínom

sosovica s cervenym vinomPre 2 osoby:

3 cibule

1 bobkový list

2 polievkové lyžice olivového oleja

250 g hnedej šošovice, vopred uvarenej

morská soľ

1 šálka červeného vína

4-5 strúčikov cesnaku

tymian

čerstvo mleté čierne korenie

Cibuľu narežeme na malé kocky. Zohrejeme olivový olej a popražíme na ňom cibuľu spolu s bobkovým listom. Posolíme morskou soľou a opekáme asi 10 minút. Pridáme uvarenú šošovicu, zalejeme červeným vínom a 1/4 šálkou vody. Trochu dosolíme podľa chuti. Varíme, pokiaľ sa víno nevyparí a v hrnci nezostane len hustá šošovica s troškou vínovej omáčky.

Pridáme čerstvý alebo sušený tymian a nadrobno narezaný cesnak. Varíme ešte asi 3 minúty, potom okoreníme. Podávame ako samostatné jedlo alebo zmiešané s celozrnnými cestovinami. Môžeme ozdobiť petržlenovou vňaťou.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s