Pečená hliva s cibuľou

hlivaPre 4 osoby:

500 g čerstvej hlivy ustricovej

2 strúčiky cesnaku

2 cibule

2 polievkové lyžice rastlinného masla

4 polievkové lyžice olivového oleja

soľ, čierne korenie

Rúru si predhrejeme na 200°C.

Hlivu utrieme papierovou utierkou, väčšie kusy natrháme a dáme do zapekacej misky.

Pridáme neolúpané strúčiky cesnaku a na kolieska nakrájanú cibuľu. Pokvapkáme olivovým olejom, ochutíme soľou a korením a pridáme maslo. Všetko poriadne premiešame a dáme piecť na približne 30-40 minút. V polovičke pečenia hríby premiešame. Na konci cesnak vytlačíme zo šupky a nakrájame alebo roztlačíme ho a zmiešame s hlivou.

Môžme podávať napríklad aj takto:

hliva sendvic

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s