Čili s čiernou fazuľou

black bean chilliPre 4 osoby:

1 polievková lyžica olivového oleja

1 malá cibuľa, narezaná na kocky

2 strúčiky cesnaku, narezané nadrobno

soľ a čierne korenie

2 cukety (asi 450 g spolu), rozrezané pozdĺžne na polovice a potom po šírke na tenké plátky

2 mrkvy, narezané na tenké plátky

1 polievková lyžica čili prášku

1 čajová lyžička mletého kumínu

2 konzervy čiernej fazule, prepláchutej a precedenej

1 konzerva drvených paradajok

1 malá konzerva kukurice

Čas prípravy a varenia: 30 minút

V hrnci s hrubým dnom zohrejeme na strednej teplote olej. Pridáme cibuľu a cesnak, ochutíme soľou a korením. Za občasného miešania opekáme domäkka, asi 4 minúty.

Pridáme cuketu, mrkvu, čili prášok a kumín. Opekáme za občasného miešania asi 6-8 minút. Pridáme fazuľu, kukuricu, paradajky a 1 šálku vody. Varíme, kým čili trochu nezhustne a mrkva nebude mäkká, približne ďalších 8-10 minút.

Reklamy

2 responses

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s