Hríbové bolognese

mushroom bolognesePre 4 osoby:

450 g hríbov

15 ml (1 polievková lyžica) olivového oleja

1 cibuľa, narezaná nadrobno

1 strúčik cesnaku, prelisovaný

15 ml (1 polievková lyžica) paradajkového pyré

400 g konzerva drvených paradajok

45 ml (3 polievkové lyžice) čerstvého oregána

350 g celozrnných špagiet

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

vegánsky parmezán

Hríby očistíme a narežeme na štvrtiny alebo na plátky.

Vo veľkom hrnci zohrejeme olej. Pridáme narezanú cibuľu a cesnak a opekáme 2-3 minúty.

Do hrnca pridáme hríby a opekáme na vysokej teplote 3-4 minúty za občasného miešania.

Vmiešame paradajkové pyré, drvené paradajky a 15 ml (1 polievkovú lyžicu) oregána. Znížime teplotu, zakryjeme a varíme asi 5 minút.

Medzitým vo veľkom hrnci privedieme do varu vodu, osolíme ju a uvaríme v nej špagety podľa návodu na obale.

Bolognese omáčku ochutíme soľou a korením. Špagety precedíme, dáme do misy a pridáme k nim hríbovú zmes a poriadne premiešame. Podávame posypané vegánskym parmezánom a zvyšným oregánom.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s