Jahodovo-broskyňový závin

zavinPre 4 osoby:

250 g lístkového cesta

1 polievková lyžica roztopeného rastlinného masla

1/2 hrnčeka marhuľového lekváru

300 g jahôd nakrájaných na tenké plátky

1-2 broskyne nakrájané na tenké plátky

4 polievkové lyžice píniových orieškov

2-3 polievkové lyžice strúhanky

nastrúhaná kôra z 1 citróna

1 polievková lyžica hnedého cukru

Predhrejeme si rúru na 180°C.

Cesto potrieme roztopeným maslom a marhuľovým lekvárom. Do stredu cesta naukladáme pripravené ovocie. Posypeme píniovými orieškami, strúhankou, citrónovou kôrou a cukrom.

Cesto zvinieme, konce zastrčíme dovnútra, aby plnka nevytekala. Závin dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme dohnedasta cca 30 minút.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s