Rýchly koláč s čerešňami

rychly ceresnovyPre 4-5 osôb:

4 šálky prírodnej jablkovej šťavy

štipka morskej soli

1 šálka kus-kusu

1/2 šálky mletých pečených lieskových orieškov alebo mandlí

1/2 šálky jemných ovsených vločiek

2 šálky zrelých čerešní, vykôstkovaných

javorový sirup

Jablkovú šťavu privedieme do varu s pár zrnkami morskej soli. Pridáme kus-kus a ovsené vločky. Varíme 5 minút za stáleho miešania, kým sa kus-kus trochu rozvarí.

Čerešne rozložíme na dno misky a prelejeme uvarenou zmesou. Koláč necháme vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho preložíme do chladničky, nech spevnie. Nakrájame na kocky a podávame preliate javorovým sirupom.

Reklamy

3 responses

  1. …urobila som a stálo to zato. Síce nie na druhý deň ale na tretí a neľutujem. Namiesto čerešní som použila jahody /čo dom dal/.

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s