Zázvorová čínska kapusta s rezancami

zazvorova cinska kapustaNa 2-4 porcie:

240 g čínskych rezancov

1 čajová lyžička arašidového alebo rastlinného oleja

1 hlávka čínskej kapusty, nakrájanej na 1 cm hrubé prúžky (listy a hlúbik zvlášť)

1 malá červená cibuľka, nakrájaná na tenké polmesiačiky

4 strúčiky cesnaku, prelisované

1 polievková lyžica nastrúhaného čerstvého zázvoru

1/4 čajovej lyžičky čili vločiek

1 polievková lyžica a 1 čajová lyžička sójovej omáčky

Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Na strednej teplote zohrejeme vo veľkej panvici olej a opražíme hlúbik z kapusty spolu s cibuľou do sklovita, asi 5 minút. Pridáme cesnak, zázvor a čili vločky. Opekáme ďalšiu minútu.

Pridáme listy z kapusty a sójovú omáčku. Opekáme ďalšiu minútu. Pridáme precedené rezance a opekáme asi 2 minúty. Ihneď podávame s extra sójovou omáčkou a štipľavou čili omáčkou, ako napr. sriracha.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s