Minestrone s pestom

minestronePre 6 osôb:

45 ml (3 polievkové lyžice) olivového oleja

1 veľká cibuľa, narezaná nadrobno

1 pór, narezaný na plátky

2 mrkvy, narezané nadrobno

1 stonka zeleru, narezaná nadrobno

2 strúčiky cesnaku, narezané nadrobno

2 zemiaky, ošúpané a nakrájané na malé kocky

1,5 litra horúceho zeleninového vývaru

1 bobkový list

1 vetvička čerstvého tymianu alebo 1/4 čajovej lyžičky sušeného tymianu

115 g (3/4 šálky) hrášku, čerstvého alebo mrazeného

2-3 cukety, nakrájané nadrobno

3 stredné paradajky, ošúpané a nakrájané nadrobno

425 g (2 šálky) uvarenej bielej fazule alebo 1 konzerva bielej fazule

45 ml (3 polievkové lyžice) pesta

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

vegánsky parmezán

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci. Vmiešame cibuľu a pór a opekáme 5-6 minút. Pridáme mrkvu, zeler a cesnak a opekáme na strednej teplote 5 minút. Pridáme zemiaky a opekáme ďalšie 2-3 minúty. 

Vlejeme horúci vývar a dobre premiešame. Pridáme bylinky a ochutíme soľou a korením. Privedieme do varu, znížime teplotu a varíme 10-12 minút. 

Vmiešame cuketu a hrášok, ak používame čerstvý. Varíme ďalších 5 minút. Pridáme paradajky a hrášok, ak používame mrazený. Zakryjeme a varíme 5-8 minút. 

Hrniec odokryjeme a vmiešame fazuľu. Varíme 10 minút. Vmiešame pesto. Varíme ďalších 5 minút. Hrniec stiahneme z ohňa a necháme pár minút postáť. Podávame s nastrúhaným vegánskym parmezánom.

Vegánsky parmezán – zloženie (iste sa dá ľahko spraviť aj doma :-) )

blanšírované mandle, kešu orechy, lahôdkové droždie, sója, soľ, tamari

parmela

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s