Sezamové rezance s rukolou

sezame noodlesPre 3-4 osoby:

230-280 g soba alebo udon rezancov

2 a 1/2 polievkovej lyžice tahini

2 a 1/2 polievkovej lyžice sójovej omáčky

1 polievková lyžica neutrálneho oleja

1 čajová lyžička sezamového oleja

1 čajová lyžička bieleho vínneho octu

1/4 čajovej lyžičky soli

1/4 čajovej lyžičky čerstvo mletého čierneho korenia

štipka kajenského korenia

1 paprika (červená, oranžová alebo žltá), nakrájaná na tenučké pásiky

140 g rukoly

3 jarné cibuľky, nakrájané natenko

2 čajové lyžičky opečených sezamových semienok

2 polievkové lyžice nahrubo nakrájanej petržlenovej alebo koriandrovej vňate

Čas prípravy: 20 minút

Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu. Pridáme rezance a uvaríme do mäkka. Precedíme a opláchneme pod prúdom studenej vody.

Medzitým zmiešame vo veľkej miske tahini, sójovú omáčku, oleje, ocot, soľ, čierne a kajenské korenie a metličkou vymiešame dohladka. Pridáme rezance, papriku a rukolu a poriadne premiešame. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme pridať 1 polievkovú lyžicu horúcej vody. Pridáme jarnú cibuľku, sezamové semienka a vňať, ešte raz premiešame a podávame. Rezance môžeme podávať vychladené alebo izbovej teploty.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s