Tofu v horčicovej omáčke

???????????????????????????????Pre 2 osoby:

250 g čerstvého tofu

pár lyžíc jemnej žltej kukuričnej múky

2 lyžice olivového oleja

4 lyžičky sójovej omáčky tamari

1/4 lyžičky kurkumy

1 lyžica horčice

1 strúčik cesnaku

petržlenová vňať

čierne korenie

Tofu narežeme na 4 kusy, asi 1 cm hrubé. Osušíme ich papierovou utierkou. Tofu si môžeme, ale nemusíme, vopred namarinovať: zmiešame trochu tamari, olivového oleja, karí a cesnaku a tofu hodinu marinujeme v tejto zmesi.

Marinované alebo čerstvé tofu obalíme v troche kukuričnej múky. Prebytočnú múku z tofu otrasieme, aby sa nám pri pražení nepripaľovala. V panvici zohrejeme olej a opražíme tofu z oboch strán. Vyberieme ho z panvice a vylejeme olej. V šálke studenej vody rozmiešame 2 lyžice kukuričnej múky. Zmes vlejeme do panvice, pridáme tamari a kurkumu a za stáleho miešania varíme, kým omáčka nezhustne, asi 5-10 minút.

Cesnak narežeme nadrobno. Do omáčky vmiešame horčicu s cesnakom, potom vložíme tofu a varíme asi 5 minút. Pridáme trochu petržlenovej vňate alebo iných byliniek. Ochutíme korením a podávame.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s