Pečené sladké zemiaky so slnečnicovým “jogurtom”

peceni krompirPre 2 osoby:

1 kg sladkých zemiakov

1/2 šálky surových ošúpaných slnečnicových semienok

šťava z 1/2 citróna (alebo trošku viac)

morská soľ

čierne korenie

1 strúčik cesnaku

čerstvá pažítka

klíčky

Slnečnicové semienka na noc namočíme do vody. Ráno vodu precedíme a semienka jemne pošúchame medzi prstami, aby sme ich zbavili jemnej šupky. Očistené semienka dáme do mixéra a rozmixujeme. Pridáme 1/2 šálky vody. Znovu mixujeme, pokým zmes nebude hustá ako jogurt. Pridáme citrónovú šťavu. Ochutíme soľou a korením, pridáme strúčik cesnaku a pažítku a znovu rozmixujeme.

Ak treba, pridáme ešte trošku citrónovej šťavy, aby bola zmes kyselkastá. Zemiaky aj so šupkami umyjeme, potrieme soľou a pečieme v rúre na 200°C asi 1 hodinu, pokým nebudú na dotyk mäkké. Necháme ich trošku vychladnúť, pozdĺžne rozkrojíme, polejeme slnečnicovým “jogurtom”, ozdobíme klíčkami a podávame teplé.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s