Banánovo-orechová torta

banana nut tartPre 8 osôb:

Na cesto:

2 a 1/2 šálky ovsených vločiek

1 a 1/2 šálky celozrnnej pšeničnej múky

1 polievková lyžica medu alebo datľového sirupu

2/3 šálky oleja

1 kopcovitá šálka slnečnicových semienok

voda

Na plnku:

1 a 1/4 šálky kešu orechov

140 g datlí bez kôstok

cca 2 šálky vody

2 polievkové lyžice maizeny

1 čajová lyžička strúhanej pomarančovej kôry

1 vanilkový struk

2 banány

1 kopcovitá šálka vlašských orechov

Rúru predhrejeme na 200°C. Okrúhlu formu s odnímateľným dnom vymažeme margarínom alebo olejom. Všetky prísady na cesto zmiešame a pridáme trochu vody na spojenie.

Zmes dáme na dno formy a rukami ho rovnomerne roztlačíme na dno a boky. Pečieme 10-15 minút do zlata. Cesto necháme úplne vychladnúť.

Na plnku dáme všetky prísady okrem banánov a vlašských orechov do mixéra a rozmixujeme dohladka. Zmes preložíme do hrnca a varíme na nízkej teplote, kým nezhustne. Stiahneme z ohňa a necháme vychladnúť.

Banány nakrájame na plátky a väčšinou obložíme vychladnuté cesto (pár plátkov si necháme na ozdobu). Vychladnutú plnku vylejeme na cesto a ozdobíme zvyšnými banánmi a posypeme posekanými orechmi. Pred podávaním necháme aspoň hodinu v chladničke, kým nám plnka nespevnie.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s