Arašidové rezance

peanut noodlesPre 4 osoby:

200 g stredne hrubých čínskych rezancov

30 ml (2 polievkové lyžice) olivového oleja

2 strúčiky cesnaku, prelisované

1 veľká cibuľa, nakrájaná nahrubo

1 červená paprika, zbavená semienok a nakrájaná nahrubo

1 žltá paprika, zbavená semienok a nakrájaná nahrubo

350 g cukety, nakrájanej nahrubo

150 g (3/4 šálky) opečených nesolených arašidov

Na dressing:

50 ml (1/4 šálky) olivového oleja

nastrúhaná kôra a šťava z 1 citróna

1 čerstvé červené čili, zbavené semienok a nakrájané na jemno

45 ml (3 polievkové lyžice) nakrájanej čerstvej pažítky

15-30  ml (1-2 polievkové lyžice) balzamikového octu

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

čerstvá pažítka na ozdobu

Rezance uvaríme podľa návodu na obale a precedíme.

Medzitým si vo veľkej panvici alebo woku zohrejeme olej a opečieme cesnak a cibuľu 3 minúty, pokiaľ nezačnú mäknúť. Pridáme papriky a cuketu a opekáme ďalších 15 minút na strednej teplote, kým nezačnú mäknúť a hnednúť. Pridáme arašidy a opekáme ďalšiu 1 minútu.

V malej miske zmiešame olivový olej, nastrúhanú kôru, 45 ml (3 polievkové  lyžice) citrónovej šťavy, čili, pažítku a balzamikový ocot. Ochutíme soľou a korením.

Rezance pridáme do woku k zelenine a prehrejeme ich. Pridáme dressing, zamiešame a ihneď podávame, ozdobené pažítkou.

 

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s