Tofu quiche

tofu quichePre 4-6 osôb:

Na cesto:

1 a 2/3 šálky celozrnnej pšeničnej múky

1/4 šálky kukuričného oleja

1 polievková lyžica sezamových semienok

asi 6 polievkových lyžíc vychladenej minerálnej vody s bublinkami

Na plnku:

2 polievkové lyžice oleja

340 g sezónnej zeleniny, nakrájanej na plátky (napr. špargľa, hrášok.. )

2/3 šálky cukety, nakrájanej na tenké plátky

270 g pevného tofu

3/4 šálky plus 2 polievkové lyžice vody

2 polievkové lyžice sójovej omáčky tamari

1-2 polievkové lyžice lahôdkového droždia

čierne korenie

1 červená paprika, nakrájaná na krúžky, zbavená jadra a semienok

petržlenová vňať na ozdobu

Najskôr si pripravíme cesto. Zľahka zmiešame múku s kukuričným olejom a vmiešame sezamové semienka. Pridáme toľko minerálnej vody, aby nám vzniklo mäkké cesto, ale dávame si pozor, aby sme cesto príliš nepremiesili. Rúru predhrejeme na 200°C.

Na plnku si zohrejeme olej na panvici, opečieme 5 minút sezónnu zeleninu a odložíme si ju nabok. Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske a vyložíme ním formu s odnímateľným dnom s priemerom 23 cm. Plátky cukety naaranžujeme na cesto a na ne položíme sezónnu zeleninu.

Tofu, vodu, tamari a lahôdkové droždie dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Ochutíme korením. Zmesou prelejeme zeleninu a navrch položíme paprikové krúžky. Pečieme v rúre 40 minút. Podávame teplé alebo studené, ozdobené petržlenovou vňaťou.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s