Polievka s tofu a soba rezancami

polievka s tofu a rezancamiPre 2 osoby:

100 g soba rezancov (alebo nejakých iných, napr. udon, alebo úplne tenučké špagety, alebo obyčajné bezvaječné rezance do polievky)

2 lyžičky sezamového oleja

1 malý pór

morská soľ

1 mrkva

2 lyžičky sójovej omáčky tamari

čili v prášku

150 g bieleho tofu

2-3 listy mangoldu

1 cm zázvoru

1 strúčik cesnaku

trošku citrónovej šťavy

Soba rezance uvaríme podľa návodu na obale a precedíme ich. Vodu z varenia rezancov si necháme.

Biele časti póru nakrájame na tenké kolieska a 1 minútu ich popražíme na sezamovom oleji s troškou morskej soli. Pridáme mrkvu nakrájanú na hrubšie kúsky (1 cm). Popražíme ďalšiu 1 minútu, potom prilejeme 3 šálky vody z varenia rezancov, prípadne čistú vodu. Pridáme tamari a čili podľa chuti. Privedieme do varu, znížime teplotu, zakryjeme a varíme 20 minút.

Zatiaľ si tofu nakrájame na kocky 1×1 cm. Z listov mangoldu vyrežeme žilkovitý stred a zelené časti rukou natrháme na malé kúsky. Zelenú časť póru nakrájame našikmo.

Kocky tofu pridáme do polievky a varíme ďalších 8 minút. Zázvor ošúpeme a nastrúhame najemno a potom z neho prstami vytlačíme šťavu rovno do polievky. Pridáme cesnak nasekaný nadrobno a ihneď stiahneme z ohňa. Do horúcej polievky vmiešame mangold a zelené časti póru. Rezance rozdelíme do misiek, prelejeme ich polievkou. Podľa chuti pridáme citrónovú šťavu.

 

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s