Bylinkovo-syrové žemle

dampersNa 8 kusov:

500 g bielej múky zmiešanej s práškom na pečenie

1/2 čajovej lyžičky soli

15 g studeného margarínu, nakrájaného na kocky

50 g syru čedar, nastrúhaného

2 čajové lyžičky rozmarínu

150 ml sójového mlieka

150 ml vody

Múku s práškom na pečenie a soľou dáme do veľkej misky. Pridáme margarín a prstami ho zapracujeme do múky, kým zmes nebude pripomínať omrvinky. Vmiešame čedar a rozmarín. V strede urobíme jamku, do nej vlejeme sójové mlieko a vodu a postupne zapracujeme do múky tak, aby nám vzniklo mäkké cesto.

Cesto rozdelíme na 8 častí. Z každej časti vyformujeme guľku a jemne ju sploštíme. Všetky žemličky potrieme trochou sójového mlieka a posypeme trochou extra nastrúhaného čedaru. Pečieme v rúre predhriatej na 200°C asi 18-20 minút.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s