Potage Choux au Gratin

kapustovaPre 4-6 osôb:

2 až 4 polievkové lyžice margarínu

1 hlávka bielej kapusty, nahrubo nastrúhaná

cca 7 šálok vody

3 bobkové listy

1/2 šálky sójovej omáčky tamari

1 francúzska bageta (najlepšie celozrnná)

1 čajová lyžička miešaných talianskych bylieniek (bazalka, majorán, oregáno, rozmarín, tymian)

1-2 polievkové lyžice margarínu na potretie bagety

Margarín rozpustíme vo veľkom hrnci, pridáme kapustu a opekáme na strednom ohni za občasného miešania asi 15 minút, kým nebude mäkká.

Vodu privedieme do varu. Pridáme ku kapuste spolu s bobkovým listom, zakryjeme a varíme asi 30 minút. Pridáme tamari a varíme ďalších 10 minút. Medzitým si predhrejeme rúru na 220°C.

Bagetu nakrájame na hrubšie plátky a položíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Talianske bylinky zmiešame s margarínom a touto zmesou potrieme plátky bagety. Pečieme v rúre 10-15 minút. Polievku podávame s 1-2 plátkami opečenej bagety.

 

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s