Jahodový koláč s agar-agar želatínou

jahodovy kolacPre 4 osoby:

3 šálky prírodnej jablkovej šťavy

štipka morskej soli

3/4 šálky kus-kusu

veľká hrsť hrozienok

2 lyžice agar-agaru v prášku

1 lyžička kukuričného škrobu

300 g jahôd

Do hrnca dáme 1,5 šálky jablkovej šťavy s troškou soli a privedieme do varu. Pridáme kus-kus a hrozienka a varíme za stáleho miešania asi 3-4 minúty, pokým nám nevznikne hustá kaša. Hmotu vylejeme do formy tak, aby bola hrubá asi 2 cm.

Zvyšnú 1,5 šálku jablkovej šťavy s troškou soli necháme zovrieť a pridáme agar-agar. Varíme 2 minúty na najslabšom ohni. V troške studenej jablkovej šťavy rozmiešame kukuričný škrob a vmiešame ho do hrnca. Hrniec stiahneme z ohňa a necháme trochu vychladnúť. Zatiaľ si nasekáme na hrubé plátky jahody a rozložíme ich na kus-kus. Prelejeme šťavou uvarenou s agar-agarom a kukuričným škrobom. Koláč necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote, potom ho preložíme do chladničky a chladíme asi 1-2 hodiny.

Reklamy

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s